Pogledajte recept za paradajz čorbu i rolat sa piletinom iz emisije Praktična žena.
500 ml paradajz soka
400 – 500 ml vode
2 čena belog luka
2 kašičice šećera
mešavina začina: majčina dušica, bosiljak, origano, lovorov list
so i biber
jaje
2 kašike brašna
U šerpu sipajte paradajz sok, vodu, začine, beli luk i šećer. Ostavite da proključa .Za to vreme umutiti jaje sa brašnom i malo soli. Kada je prokuvalo, kroz viljušku sipajte mešavinu jaja i brašna. Promešajte i ostavite da se krčka još par minuta.
300 g mlevene piletine
1 crvena pečena paprika isečena na kocke
3 lente pršute/ suvog mesa/slanine isečene na sitnije kocke
jaje
2 kašike prezli
1 kašika senfa
1 kašika ulja
1 kašičica peršuna
so, biber, tucana paprika po ukusu
150 g kačkavalja
nekoliko kiselih krastavčića
5 lenti šunke
Sve sastojke stavite u činiju i lepo umesite rukama. Na providnoj foliji istanjite smesu sa mesom. Zatim poređajte šunku, naredan kačkavalj i kisele krastavčiće. Kada rolat urolate, stavite ga prvo u pek papir koji ste malo nauljili, zatim u foliju.
Pecite rolat u zagrejanoj rerni na 240°C oko 15 minuta, zatim smanjite na 200° i pecite još 30-35 minuta. Nakon toga sklonite foliju i pek papir. Ostavite još 15 – ak minuta da porumeni.
Za detaljan postupak pogledajte video s početka teksta.