Voditeljka Nataša Pavlović je u svojoj emisiji "Praktična žena" ugostila Snežanu Paučinac, a ona je pokazala kako se pravi kinoa na meksički način.
1 srednji batat ( slatki krompir)
1,5 šolja cvetića brokolija
1 kašičica kumina
1/2 kašičice himalajske soli
2 kašike maslinovog ulja
1 šolja isečenih šitake pečuraka
1 kašika maslinovog ulja
prstohvat soli
1/2 šolje kuvane kinoe
1/2 šolje crnog ili crvenog pasulja iz konzerve (oceđen i i ispran)
1/4 avokada
1/3 šolje salse
-1/2 limuna
Zagrejati rernu na 220 stepeni. Pleh obložite papirom za pečenje i dodajte slatki krompir koji smo prethodno oljuštili i isekli na kockice i cvetiće brokolija. Povrće prelijte maslinovim uljem i promešajte, a zatim pospite malo kumina i himalajske soli i ponovo promešajte. Pecite povrće 20-25 minuta.
Zagrejte maslinovo ulje na tiganju i prodinstajte pečurke nekih 5 minuta,a zatim ih malo posolite i sklonite sa vatre.
U dublju činiju dodajte skuvanu kinou, pasulj, pečen batat i brokoli, dinstane pečurke, isečen avokado i salsu. Iscedite malo limuna ili limete po vrhu, promešajte i poslužite.
Za detaljan postupak pogledajte video sa početka teksta.