Voditeljka Nataša Pavlović je u svojoj emisiji "Praktična žena" ugostila Snežanu Paučinac, a ona je pokazala kako se pravi kinoa na meksički način.

Kinoa na meksički način sa pečenim povrćem

Sastojci:

1 srednji batat ( slatki krompir)

1,5 šolja cvetića brokolija

1 kašičica kumina

1/2 kašičice himalajske soli

2 kašike maslinovog ulja

1 šolja isečenih šitake pečuraka

1 kašika maslinovog ulja

prstohvat soli

1/2 šolje kuvane kinoe

1/2 šolje crnog ili crvenog pasulja iz konzerve (oceđen i i ispran)

1/4 avokada

1/3 šolje salse

-1/2 limuna

Kinoa na meksički način

Priprema:

Zagrejati rernu na 220 stepeni. Pleh obložite papirom za pečenje i dodajte slatki krompir koji smo prethodno oljuštili i isekli na kockice i cvetiće brokolija. Povrće prelijte maslinovim uljem i promešajte, a zatim pospite malo kumina i himalajske soli i ponovo promešajte. Pecite povrće 20-25 minuta.

Zagrejte maslinovo ulje na tiganju i prodinstajte pečurke nekih 5 minuta,a zatim ih malo posolite i sklonite sa vatre.

U dublju činiju dodajte skuvanu kinou, pasulj, pečen batat i brokoli, dinstane pečurke, isečen avokado i salsu. Iscedite malo limuna ili limete po vrhu, promešajte i poslužite.

Za detaljan postupak pogledajte video sa početka teksta.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar