Pogledajte recept za tortilja meksikana iz emisije Praktična žena.

Sastojci:

Za crveni sos

6 paradajza

2 ljute zelene paprike

1 beli luk

1 crni luk

1 veza korijandera

1 kašika paradajz paste

so, biber

400-500 g teletine

Za zeleni sos

1 avokado

2-3 čena belog luka

sok 1/2 limuna

još

tortilje

rendana mocarela

maslinovo ulje za prženje

Pročitajte još:

Priprema:

Prvo pripremamo crveni sos. Ispecite povrće (paradajz, papriku crni i beli luk) u rerni oko 20 minuta na 180 stepeni.

Kada se povrće ispeklo i malo prohladilo, ubacite ga u blender s tim da beli luk pritisnete da iscuri sredina. Sve lepo izmiksajte, pa dodajte začine, korijander i paradajz pastu i sve opet izmiksajte da dobijete namaz.

Ispecite meso na zagrejanom tiganju na maslinovom ulju.

Za zeleni sos izblendajte avokado, beli luk i sok limuna i malo soli po ukusu.

Sada sledi slaganje tortilje. Tortilju zagrejte na tiganju, pa stavite mocarelu i sačekajte da se malo otopi. Zatim na mocarelu stavite meso, zeleni sos i crveni sos i zatvorite tortilju.

Tortilju možete poslužiti uz neku zelenu salatu.

Cep postupak pripreme pogledajte u videu na početku teksta.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar