Pogledajte recept za tortilja meksikana iz emisije Praktična žena.
Za crveni sos
6 paradajza
2 ljute zelene paprike
1 beli luk
1 crni luk
1 veza korijandera
1 kašika paradajz paste
so, biber
400-500 g teletine
Za zeleni sos
1 avokado
2-3 čena belog luka
sok 1/2 limuna
još
tortilje
rendana mocarela
maslinovo ulje za prženje
Prvo pripremamo crveni sos. Ispecite povrće (paradajz, papriku crni i beli luk) u rerni oko 20 minuta na 180 stepeni.
Kada se povrće ispeklo i malo prohladilo, ubacite ga u blender s tim da beli luk pritisnete da iscuri sredina. Sve lepo izmiksajte, pa dodajte začine, korijander i paradajz pastu i sve opet izmiksajte da dobijete namaz.
Ispecite meso na zagrejanom tiganju na maslinovom ulju.
Za zeleni sos izblendajte avokado, beli luk i sok limuna i malo soli po ukusu.
Sada sledi slaganje tortilje. Tortilju zagrejte na tiganju, pa stavite mocarelu i sačekajte da se malo otopi. Zatim na mocarelu stavite meso, zeleni sos i crveni sos i zatvorite tortilju.
Tortilju možete poslužiti uz neku zelenu salatu.
Cep postupak pripreme pogledajte u videu na početku teksta.