U novoj epizodi Praktične žene Katarina Bogićević je pokazala kako se spremaju pileće loptice i pire krompir sa tartufima.
500 g -1kg piletine
1-2 luka
400 g šampinjona
50-100 g putera
300 g rendane mocarele
začini po ukusu ( so, biber…)
Meso tanko istući tučkom za meso.
Luk kratko prodinstati pa dodati šampinjone, sve zajedno krčkati 10-ak minuta i začinite po ukusu. Istanjeno meso stavite na kutlaču,a zatim napunite nadevom i zatvorite mesom tako da dobijete poluloptu.
Ovako pripremljeno meso preručiti u pleh obložen pek papirom. Meso obilno premazati otopljenim puterom i posuti mocarelom. Pecite oko 20 minuta na 180-200 stepeni.
Za detaljan postupak pogledajte video s početka.
300-400 g krompira
50-100 ml neutralne pavlake
100 g parmezana
2 tartufa
Skuvati krompir na uobičajan način. Zagrejte pavlaku do vrenja. U topao krompir dodati pavlaku i ispasirati krompir, a zatim začiniti po ukusu.
Dok je još krompir topao umešati seckane tartufe i parmezan. Na kraju ukrasiti seckanim tartufima i parmezanom.
Za detaljan postupak pogledajte video s početka.