U novoj epizodi Praktične žene Katarina Bogićević je pokazala kako se spremaju pileće loptice i pire krompir sa tartufima.

Loptice od piletine

Sastojci:

500 g -1kg piletine

1-2 luka

400 g šampinjona

50-100 g putera

300 g rendane mocarele

začini po ukusu ( so, biber…)

Praktična žena – Katarina Bogićević Pileće loptice i Pire krompir sa tartufima Pscreen 01

Priprema:

Meso tanko istući tučkom za meso.

Luk kratko prodinstati pa dodati šampinjone, sve zajedno krčkati 10-ak minuta i začinite po ukusu. Istanjeno meso stavite na kutlaču,a zatim napunite nadevom i zatvorite mesom tako da dobijete poluloptu.

Ovako pripremljeno meso preručiti u pleh obložen pek papirom. Meso obilno premazati otopljenim puterom i posuti mocarelom. Pecite oko 20 minuta na 180-200 stepeni.

Za detaljan postupak pogledajte video s početka.

Pire krompir sa tartufima

Sastojci:

300-400 g krompira

50-100 ml neutralne pavlake

100 g parmezana

2 tartufa

Praktična žena – Katarina Bogićević Pileće loptice i Pire krompir sa tartufima Pscreen 01

Priprema:

Skuvati krompir na uobičajan način. Zagrejte pavlaku do vrenja. U topao krompir dodati pavlaku i ispasirati krompir, a zatim začiniti po ukusu.

Dok je još krompir topao umešati seckane tartufe i parmezan. Na kraju ukrasiti seckanim tartufima i parmezanom.

Za detaljan postupak pogledajte video s početka.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar