U emisiji "Praktična žena" voditeljka Nataša Pavlović ugostila je Sandru Manojlović koja se na Instagramu predstavlja kao Cookonthebrightsideblog. Ona je pripremila jedno od svojih omiljenih jela - Parmiđanu.
1 kg patlidžana
Konzererva paradajz pirea
500 g mocarele
100 g parmezana
100 ml pasate
malo himalajske soli
biber
maslinovo ulje
beli luk u granulama
sveži bosiljak, može i suvi ko nema sveže
Prvo narežemo patlidžan na kolutiće, posolimo da pusti svoj sok da se oslobodimo gorčine.
Zatim, pleh sa poređanim patlidžanom staviti oko 10 minuta se zapeče u zagrejanoj rerni.
U šerpi prodinstati pasatu na maslinovom ulju, pa dodati sitno iseckati bosiljak.
Zatim, mocarelu iseckati na kockice, dodati i parmezan.
A kako se ređa zapečeni patlidžan sa pasatom i kako se do kraja priprema ovaj sjajni obrok, pogledajte u snimku na početku teksta.