U novoj epizodi emisije "Praktična žena" smo saznali recept za medenjake.
400 g brašna
160 g šećera u prahu
1 kesica cimeta/začina za medenjake
1 kašičica sode bikarbone
2 jaja
50 g meda
70 g putera
500 g prah šećera
20 g belanaca u prahu
1 kašičica bele boje
1 kašičica glukoznog sirupa
1 kašičica limunovog soka
voda po potrebi
Brašno, šećer , sodu i cimet prosejati. Jaja i med umutiti, a zatm sipati ovu smesu u suve sastojke, pa dodati puter sobne temperature i sve blago izmešati i na kraju rukom umesiti prhko testo (po potrebi dodati jos malo brašna. Testo uviti u providnu foliju i odložiti u frižider preko noći. Razklagijajte testo i secite modlicama željenih oblika. Keksiće pecite oko 15 minuta na 170 stepeni.
Prosejati šećer i belanca u prahu, pa dodavati po malo vode u tankom mlazu, mutiti mikserom na jedinici, dodati kašičicu glukoznog sirupa i par kapi limuna. Ovom glazurom šarati keksiće.
Za detaljan postupak pogledajte video s početka teksta.