U novoj epizodi emisije "Praktična žena" smo saznali recept za medenjake.

Medenjaci

Sastojci:

Testo

400 g brašna

160 g šećera u prahu

1 kesica cimeta/začina za medenjake

1 kašičica sode bikarbone

2 jaja

50 g meda

70 g putera

Glazura

500 g prah šećera

20 g belanaca u prahu

1 kašičica bele boje

1 kašičica glukoznog sirupa

1 kašičica limunovog soka

voda po potrebi

Praktična žena – Medenjaci pscreen 02

Priprema:

Brašno, šećer , sodu i cimet prosejati. Jaja i med umutiti, a zatm sipati ovu smesu u suve sastojke, pa dodati puter sobne temperature i sve blago izmešati i na kraju rukom umesiti prhko testo (po potrebi dodati jos malo brašna. Testo uviti u providnu foliju i odložiti u frižider preko noći. Razklagijajte testo i secite modlicama željenih oblika. Keksiće pecite oko 15 minuta na 170 stepeni.

Glazura za medenjake

Prosejati šećer i belanca u prahu, pa dodavati po malo vode u tankom mlazu, mutiti mikserom na jedinici, dodati kašičicu glukoznog sirupa i par kapi limuna. Ovom glazurom šarati keksiće.

Za detaljan postupak pogledajte video s početka teksta.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar