Nataša Pavlović je u svojoj emisiji "Praktična žena" pokazala kako se pravi mozaik kolač.
2 pakovanja četvrtastog keksa
2 šolje mleka
80 g čokolade
1 kašika kakaa
3 kašike šećera
1 kašika putera
100 g crne čokolade
40 g bele čokolade
50 g seckanih pistaća
Keks izlomiti na krupnije komade. U šerpu staviti sve sastojke za sos i staviti da se kratko kuva dok se svi sastojci ne otope i povežu. Skuvan sos preliti preko keksa i promešati kako bi se keks obložio čokoladnim sosom sa svih strana. Od dobijene smese napraviti salamicu uz pomoć providne folije. Odložiti kolač na par sati u frižider.
Ohlađen kolač preliti otopljenom čokoladom, a zatim otopljenom belom čokoladom šarati preko crne čokolade i na kraju pospite seckanim pistaćima. Kolač isecite na željene komade i poslužite.
Za detaljan postupak pogledajte video sa početka teksta.