U emisiji „Praktična žena“ gosti voditeljke Nataša Pavlović bile su Marina Radivojša i Mina Svorcan. One su ovaj put spremale kupus kifle i namaz od patlidžana.

Kombinacija testa i zdravog namaza koju možete jesti za doručak, večeru – pa čak i ručak.

Kupus kifle

Mina Svorcan je pripremala kupus kifle, koje ne sadrže ovo povrće, već samo oblikom podsećaju na njegove liske.

Sastojci:

700 grama brašna

40g kvasca

pola litre mleka

3 kašike šećera

šolja ulja

dve kašike soli

Za premaz:

maslac na sobnoj temperaturi

2 żumanca

dve kašičice soli

Praktična žena – Kupus kifle i namaz od patlidžana PScreen01

U toplom mleku sa šećerom staviti kvasac da nadođe. Kada je kvasac nadošao dodati brašno, ostatak šećera, so i ulje i zamesite testo. Testo pokriti krpom i ostavite da nadođe nekih 45 minuta dok ne uduplira volumen.

Kada je testo nadošlo pripremite premaz. Puter ili margarin sobne temperature umutiti sa žumancima i dodati malo soli.

Nadošlo testo podeliti na dva dela i razklagijate pravougaono, zatim testo premažite premazom i uviti u rolat koji sečete cik cak kako biste dobili trouglaste kiflice koje ređamo na pleh obložen pek papirom. Kiflice ostavite da nadođu nekih 10-20 minuta, a zatim ih premažite umućenim žumancetom i pospite susamom i pecite 15-20 minuta na 180-200 stepeni.

Namaz od patlidžana

Marina Radivojša je spremala zdravi namaz od patlidžana, za koji je potrebno svega nekoliko minuta i par sastojaka:

dva plava patlidžana

maslinovo ulje

2 kašičice tahinija

sok od pola limina

beli luk

so i biber

krem sir

nar

namaz od patlidžana

Patlidžan ispecite u rerni da bude potpuno mekan kako bi se lepo izmiksao. Ispečen patlidžan ubacite u blender sa ostalim sastojcima (beli luk, tahini, limun, so, biber i peršun) s tim da beli luk prethodno izrendate na sitno i miksajte dok smesa ne postane glatka. Zatim dodati krem sir i sve lepo sjediniti, a na kraju umešati plod nara. Poslužiti kao namaz na tost hlebu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar