U emisiji „Praktična žena“ voditeljka Nataša Pavlović ugostila je Jovana Jakšić, koje stoji iza Instagram profila "torte_kolaci_jovana", a koja je ovog puta pripremala "Nugat tortu."
Ukoliko tražite čokoladnu bombu, koja će postati kraljica svih proslava, ili prosto omiljeni slatkiš cele kuće, Jovana je prikazala jednostavnu, a li neverovatno ukusnu „Nugat tortu“. Ona ističe da je upravo ova torta najtraženija među mušterija, a evo šta je potrebno za nju:
Kora x 4
2 jaja
50 grama šećera
pola praška za pecivo
kašika kakaa
65g brašna
25 ml ulja
25 ml vode
Fil
1L mleka
15 kašika šećera
3 pudinga od čokolade
3 kašike gustina
100 grama gustina
250 grama margarina
350 grama nugat krema
Dekoracija
200 ml slatke pavlake
200 grama čokolade
Za pripremu kora treba umutiti belanca sa šećerom, a zatim sve ostale sastojke dodati. Presuti u kalup prečnika 26 cm, zatim peći na 200 stepeni oko 15 minuta. Kada počnete pripremu fila, odvojite 800ml mleka koje ćete kuvati sa šećerom, dok 200ml pomešajte sa pudingom. na kraju sve spojiti i kuvati. Margarin posebno umititi i dodati u prohlađen fil, i na kraju dodati krem. za detaljniji postupak pogledajte video na početku.