Pogledajte recept za Basmati pirinač sa mirisom Tihog okeana iz emisije Praktična žena.
300 g basmati pirinča
1 prstohvat cimeta 5
500 g dagnji i oguljenih škampi
1 kašičica sosa od ostriga
1 kašičica soja sosa
2-3 kašike putera od kikirikija
1 luk
1 čen belog luka
1 crvena paprika
20 g đumbira
1 šaka korijandera
1 limun + kora
70 ml belog vina
3-4 kašike suncokretovog ulja
1 kafena kašičica kurkume
50 ml kokosovog mleka
2 veze mladog luka
1 velika rendana šargarepa
nekoliko kapi susamovog ulja
crni susam za dekoraciju
U šerpu sipajte vodu, pirinač i posolite. Dovesti do ključanja. Smanjite toplotu na minimum. Promešati i poklopiti. Kuvajte 15 do 20 minuta. Priprema ukrasa od morskih plodova.
U šerpu sa vrelim uljem dodajte luk i mleveni beli luk pa promešajte. Dodajte oljušten i narendan đumbir i nekoliko sitno isečenih komada. Crvenu čili papričicu sitno iseckati i dodati u tiganj. Dodajte morske plodove i promešajte. Skuvati dagnje sa školjkama (za završni ukras). Dodajte belo vino i kuvajte dok vino ne ispari Sipajte kokosovo mleko i kurkumu u prahu.
Dodajte puter od kikirikija. Lagano promešajte, po potrebi dodajte malo vode. Poklopiti i kuvati na tihoj vatri 7-10 min. U tiganju tostirajte nekoliko kikirikija za završnu prezentaciju. Rezervišite pre služenja. Serviranje: Basmati pirinač u duguljasti oval sa udubljenjem u sredini sipajte na ravan tanjir.
#related-news_0
U sredinu stavite svoju pripremljene morske plodove. Dodajte školjke dagnje na vrh. Naribajte limunovu koricu na vrhu i nekoliko listova korijandera Sipajte malo sosa na stranu tanjira. Pospite zdrobljenim kikirikijem. A za više detalja pogledajte video s početka teksta.
Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?
Ostavi prvi komentar