Pogledajte recept za Basmati pirinač sa mirisom Tihog okeana iz emisije Praktična žena.

Basmati pirinač sa mirisom Tihog okeana

Sastojci:

300 g basmati pirinča

1 prstohvat cimeta 5

500 g dagnji i oguljenih škampi

1 kašičica sosa od ostriga

1 kašičica soja sosa

2-3 kašike putera od kikirikija

1 luk

1 čen belog luka

1 crvena paprika

20 g đumbira

1 šaka korijandera

1 limun + kora

70 ml belog vina

3-4 kašike suncokretovog ulja

1 kafena kašičica kurkume

50 ml kokosovog mleka

2 veze mladog luka

1 velika rendana šargarepa

nekoliko kapi susamovog ulja

crni susam za dekoraciju

prakticna zena

Priprema :

U šerpu sipajte vodu, pirinač i posolite. Dovesti do ključanja. Smanjite toplotu na minimum. Promešati i poklopiti. Kuvajte 15 do 20 minuta. Priprema ukrasa od morskih plodova.

U šerpu sa vrelim uljem dodajte luk i mleveni beli luk pa promešajte. Dodajte oljušten i narendan đumbir i nekoliko sitno isečenih komada. Crvenu čili papričicu sitno iseckati i dodati u tiganj. Dodajte morske plodove i promešajte. Skuvati dagnje sa školjkama (za završni ukras). Dodajte belo vino i kuvajte dok vino ne ispari Sipajte kokosovo mleko i kurkumu u prahu.

Dodajte puter od kikirikija. Lagano promešajte, po potrebi dodajte malo vode. Poklopiti i kuvati na tihoj vatri 7-10 min. U tiganju tostirajte nekoliko kikirikija za završnu prezentaciju. Rezervišite pre služenja. Serviranje: Basmati pirinač u duguljasti oval sa udubljenjem u sredini sipajte na ravan tanjir.

#related-news_0

U sredinu stavite svoju pripremljene morske plodove. Dodajte školjke dagnje na vrh. Naribajte limunovu koricu na vrhu i nekoliko listova korijandera Sipajte malo sosa na stranu tanjira. Pospite zdrobljenim kikirikijem. A za više detalja pogledajte video s početka teksta.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar