U emisiji "Praktična žena" voditeljka Nataša Pavlović je predstavila recept za crvenu pastu u sosu od povrća.
3-4 paprike
1 crveni luk
250 g čeri paradajza
2 kašike dimljene paprike
100 g pečenih badema
1 beli luk
2 kašike soja sosa
so, biber
parmezan
500 g paste( špagete)
Iseckajte papriku i luk na krupne komade. Beli luk prepolovite. Prebacite povrće (paprika, crveni luk, beli luk i čeri paradajz) na pleh obložen pek papirom, a zatim ga začinite po ukusu i pospite mlevenom paprikom.
Pecite na 180-200 stepeni 20-25 minuta dok povrće ne smekša.
Sirove bademe ispecite. Pečeno povrće prebacite u procesor za hranu i smiksajte, a zatim dodajte soja sos i bademe i ponovo smiksajte dok ne dobijete glatku teksturu..
Skuvajte testeninu,. pa je umešajte u sos, a zatim pospite parmezanom.
Ceo postupak pravljenja ove paste pogledajte u videu na početku teksta.