Foto:Nemanja Jovanović

Potpredsednik Srpske napredne stranke i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević optužio je večeras opoziciju za "nasilne" demonstracije u tom gradu i poručio da ne sme da se dozvoli eskalacija nasilja.

„Ne smemo da dozvolimo da dođe do tačke ključanja i da zbog njihovih bolesnih političkih ambicija stradaju nevini ljudi. Za glasove Novosađana se bori radom i rezultatima, a ne kamenicama, bakljama i molotovljevim koktelima“, naveo je Vučević u saopštenju.

On je pozvao nadležne državne organe da počinioce privredu pravdi i učine sve da se „stane na put huliganskom i uličarskom ponašanju“.

Ocenio je da je „potpuno jasno da su vandalski i kukavički napadi politički instruisani“.

„Oni predstavljaju direktnu posledicu poziva DJilasa, Noga i ostalih iz Saveza za Srbiju, koji su sinoć nasilnim upadom u Narodnu skupštinu pokušali da izvedu državni udar. Ovakvu klimu u društvu stvaraju upravo oni koji su poraženi na izborima 21. juna“, ocenio je Vučević.

Osudio je pokušaj nasilnih demonstranata da zapale Gradsku kuću, koja je jedan od simbola Novog Sada.

„To monumentalno zdanje tokom prethodnih 125 godina izdržalo je udare raznih političkih vetrova, i sramno je što je našu Gradsku kuću danas, pred očima javnosti, pokušala da demolira i spali grupa huligana sa fantomkama i kapuljačama“, naveo je gradonačelnik.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar