Novica Tončev Foto: N1

Pripadnici MUP-a priveli su u petak tri osobe u Surdulici zbog sumnje da su pretili građanima da izađu na izbore i sa članovima svoje porodice glasaju za određenu listu, inače će biti pretučeni, sapšteno je ranije iz policije. Kako saznaje portal Nova.rs, reč je o aktivistima SPS-a, a prijavili su ih meštani sela Zagužanje. Predsednik Opštinskog odbora SPS u Surdulici Novica Tončev rekao je u subotu za naš portal da su uhapšeni aktivisti bili u Zagužanju, kako bi svedočili kupovini glasova građevinskim materijalom od strane SNS-a i ističe da su naprednjaci prilikom isporuke iskoristili priliku da novčano potkupe nekoliko meštana da lažno svedoče protiv uhapšenih socijalista.

Prema saznanjima Nova.rs, jedna meštanka Zagužanja prijavila je u petak tri osobe koje su od nje tražile da sa celom porodicom izađe na izbore i da svi glasaju za SPS, a ako to ne urade biće “pretučeni”. Policija je potom vrlo brzo privela M.S, N.S. i N.Đ, o čemu je objavljeno i saopštenje, a posle saslušanje određeno im je zadržavanje od 48 sati.

Oni se sumnjiče da su prekršili član 155 Krivičnog zakonika u kom se navodi da „ko silom ili pretnjom prinudi drugog da na izborima… glasa za ili protiv određenog kandidata, kazniće se zatvorom od tri meseca do tri godine”.

Zbog pritvaranja aktivista SPS, prvi čovek te stranke u Surdulici Novica Tončev, koji je i predsednik Opštine, tražio je u ime socijalista odobrenje u MUP-a da u subotu održe protestnu šetnju, koja bi prema njegovoj proceni trajala tri sata.

Tončev je u izjavi za Nova.rs rekao da im policija nije odobrila da protestuju protiv hapšenja članova njegove partije, uz obrazloženje MUP-a da prijava tog skupa nije bila blagovremena.

„Pripadnici SNS-a prete otkazima, isključivanjem struje…“

On takođe navodi da je „apsolutna laž i teška izmišljotina da su aktivisti SPS-a bilo kome pretili ili bilo koga ucenjivali“ i ističe da iza hapšenja zapravo stoje pripadnici SNS-a.

„Mi vodimo jednu dostojanstvenu kampanju i komuniciramo postignutim rezultatima, a ne zastrašivanjem i nasiljem. Nažalost, to ne mogu da kažem za pripadnike SNS-a koji već danima prete Surduličanima otkazima, isključivanjem struje i drugim ucenama. Ovo što se posljednjih dana dešava u Surdulici je najružnije lice nepolitičke borbe“, kaže Tončev.

On dodaje da su u konkretnom slučaju aktivisti SPS-a posetili selo Zagužanje kako bi svedočili kupovini glasova građevinskim materijalom od strane pripadnika SNS.

Privatna arhiva

„Prilikom isporuke iskoristili su priliku da novčano potkupe meštanina sela Zagužanje da zajedno sa dvojicom svojih komšija lažno svedoči protiv pripadnika SPS-a, a kako su i Tužilaštvo i policija unapred bili pripremljeni, oni su odmah po hitnom postupku uhapšeni“, kaže Tončev.

On je portalu Nova.rs dostavio dve fotografije – na jednoj se vidi vozilo, za koje on tvrdi da je u vlasništvu EDB-a i da je seklo struju Romima koji neće da glasaju za SNS. Na drugoj slici vidi se kamion na kojem piše „Poletaš“, a Tončev navodi da je njim dopreman građevinski materijal kojim su birači potkupljivani.

Privatna arhiva

„Vlasnik je načelnik okruga, sestra direktor Poreske uprave, a inpsektor policije zet načelnika“, tvrdi Tončev.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare