Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Reagujući na jutrošnje gostovanje Aleksandra Vučića na televiziji Pink, potpredsednica Stranke slobode i pravde i bivša narodna poslanica Marinika Tepić, istakla je da je prvi čovek države 12 minuta govorio o njenoj tvrdnji kako je "Telekom najveća kasa SNS", te da je pogledom poručivao "pusti nas da krademo na miru".

„Dvanaest minuta mi je Vučić odgovarao na naslovnu „Danas“-a, da je Telekom najveća SNS kasa koju očerupaše partija i bratija: Neću da joj izgovaram ime, ali ta Marinika…‬ Optužio mene za razaranje i Telekoma i namenske, zapravo sipao pogledom munje – ‬ pusti nas da na miru krademo“, napisala je Tepić na društvenim mrežama.

‪12 minuta mi je Vučić odgovarao na naslovnu "Danas"-a da je Telekom najveća SNS-kasa koju očerupaše partija i…

Posted by Marinika Tepic Cobanu on Петак, 14. август 2020.

U izjavi za Nova.rs, Tepić je istakla da na predstojećoj konferenciji za medije Telekoma očekuje objašnjenje na koji način ih je šarmirao vlasnik Kurira Igor Žeželj, za koga, kako kaže, postoje sve indicije da je državnim novcem iz Telekoma kupio taj dnevni list.

„Volela bih da čujem čime ih je sarmirao Željko Joksimović i Manja Grčić, koji će biti suvlasnici nove tri kablovske televizije. Kako je sam Joksimović izjavio, isto preko Telekoma i našim novcem. Koji su to kriterijumi na osnovu kojih SNS uprava Telekoma čašćava tabloide, privatne kablovske i ko zna koga i šta još? E to oni da odgovore, a ne da lažu da je vrednost Telekoma 4 milijarde evra – al’ za tri godine, možda. Dok su ga sada doveli u predstečajno stanje“, kazala je Tepić za naš portal.

Podsetimo, Vučić je jutros komentarisao izjave Marinike Tepić o “Telekomu”, navodeći da želi da govori kao predsednik Srbije, a ne kao lider SNS.

“Telekom” je akcionarsko društvo u kom država ima većinski kapital. Da li je posao političara da razaraju državni kapital, da razaraju ili da pomažu? Ja sam tražio od Privredne komore da traži veće prisustvo srpske robe na rafovima. Ne zabranjujemo uvoz, ponašamo se po pravilima EU. Meni je super “Pionirova” čokolada sa rižom, ali i “Milka” je fantastična čokolada”, rekao je Vučić.

PROČITAJTE JOŠ...

Vraćajući se na temu “Telekoma”, rekao je da smatra da je posao političara da radi u interesu “javnog resursa”.

“Mi nismo prodali Telekom, tražimo da sa njim uđemo na Kosovo, tražili smo da uđemo i u Albaniju. To je najvažniji operater u Crnoj Gori, drugi najvažniji u BiH. A onda nađete političare koji će da ruše Telekom. Sa kojom tezom? Da je to kasa jedne političke partije. Nemam ni dinar od Telekoma, ali lider njene partije je uzeo 30 miliona evra dok je bio na vlasti”, rekao je Vučić.

Mislili su da će da kupe Prvu i B92, a onda je neko drugi to kupio, izjalovio im se posao, i danas im Telekom smeta, dodao je Vučić.

“Tako su razarali i namensku industriju”, rekao je on.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare