Marinika Tepić
Marinika Tepić Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić izjavila je danas da nakon "burazerskih poslova" sa funkcionerima SNS vrednost državnog telekomunikacionog operatera "Telekom" nije, kako je saopšteno, četiri milijarde evra, već da sada "ne vredi ni evra", i zatražila formiranje nezavisne, stručne komisije koja bi ispitala njegovo poslovanje.

Vrednost „Telekoma“, rekla je Tepić, pojela je „partijska ekipa“ Srpske napredne stranke.

PROČITAJTE JOŠ...

„Jedna od najproblematičnijih transakcija je, naravno, ona sa „Kopernikusom“. Dakle, „Telekom“, moj „Telekom, vaš „Telekom“, „Telekom“ svih građana Srbije, je našim novcem u iznosu od gotovo 200 miliona evra, platio privatnom „Kopernikusu“ za jedan kabl, da bi onda partijski „Kopernikus“ kupio još jedine dve televizije sa nacionalnom frekvencijom našim parama, koje su ostale jedine dve koje nisu bile pod direktnom šapom Aleksandra Vučića – Prva i 02, sada preimenovana u B92. Vlasnik „Kopernikusa“ je Srđan Milovanović, brat visokog funkcionera SNS koji je evo vidimo i kandidat za gradonačelnika Niša, Zvezdan Milovanović“, rekla je Tepić.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Zahtevamo da se hitno osnuje stručna komisija koja će ispitati poslovanje „Telekoma“, i da se objavi izveštaj revizora o njegovom poslovanju, rekla je Tepić, koja je rekla i da se tom državnom preduzeću dogodila „rotacija vlasništva“, pa je „Telekom“ postao 100 odsto  „Kopernikusa“.

„To rade da bi pokušali da zavaraju revizora. Dodatno brine to što se pokazalo da je „Telekom“ obezvređen, da je pojeo sam sebe. Kao što sam rekla, stranačka grupacija se ponaša kao pijani milioner, našu telekomunikacionu mrežu arči i isisava, da bi obezbedila medijski monopol. Najviši funkcioneri „Telekoma“ su članovi SNS – Milan Božić, predsednik nadzornog odbora, Jana Ljubičić, funkcionerka SNS koja je pružila podršku Milutinu Jeličiću Jutki“, rekla je Tepić.

Marinika Tepić
Marinika Tepić Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Prema njenim rečima, bilansi od 2017. do 2019. godine su jasni: „Telekomove“ obaveze prema bankama su tri puta veće, utrostručio je dugovanja za samo dve godine.

„Imam dva pitanja za „Telekom“: da tačno kažu koja je uloga Vladimira Lučića, direktora iz senke i glavni strateg za sve finansijske transakcije, u ime partije i bratije i još jedno pitanje – zašto se manjinski akcionari uopšte ne obaveštavaju o odlukama i postupanjima „Telekoma“?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare