Foto:Jure Makovec / AFP / Profimedia

Članica Evropskog parlamenta Tanja Fajon poslala je pismo podrške Demokratskoj stranci, adresirano na Vidu Ognjenović.

Pismo objavljeno na zvaničnom Fejsbuk profilu Demokratske stranke objavljujemo u celosti.

Pismo Vidi Ognjenović,

Predsednici Odbora za Organlzaciju Izborne Skupštine DS povodom današnjeg GO DS u Beogradu

Dragi drugovi i drugarice,
Dragi prijatelji i prijateljice,

Današnji događaj predstavlja još jedan važan korak na našem putu. Kao pažljiv posmatrač i facilitator u vašoj zemlji, svesna sam da je pit koji ste prešli bio veoma težak. Borba protiv nepravde, autokratske vlasti, sve manjem stepenu medijskih sloboda, korpupcije, urušavanju vladavine prava, netransparentnosti, iziskuje ogromnu energiju i hrabrost.

Ponekad upozoravajuće reči nisu dovoljne i treba preći na dela , zato sto se reči guše mada su veoma važne. Verujem u vaše reči upozorenja i da će vaše akcije dati građanima Srbije alternativu i Adi da imaju saveznika koji je spreman da rešava njihove probleme i – što je još važnije – da ih rešava.

Zato danas pozdravljam ujedinjenje pro-demokratskih i pro-evropskih , pro-narodnih snaga u Srbiji. Verujem da je, imajući u vidu današnje politicko okruženje u Vašioj zemlji , spajanje progresivnih partija ispravan korak za vašu budućnost i – sto je još važnije – bilju budućnost građana Srbije.

Moramo da se borimo zajedno da Srbija ostane na evropskom putu gde se sve demokratske vrednosti poštuju i baštine, počevši od slobode medija. A to možemo samo ujedinjeni , sa zajednickim snažnim ciljevima u vrednostima.

Želim vam sve najbolje i puno uspeha i ne zaboravite da imate mnogo prijatelja i saveznika u Evropskoj Uniji.

Sretno!

Tanja Fajon

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare