Foto: Promo

Savez za Srbiju (SzS) saopštio je danas da za srpsku opoziciju 21. juna neće biti nikakvih izbora i najavio da neće priznati rezultate tog glasanja niti tako formiranu vlast.

„Neslobodne izbore smatramo rušenjem ustavnog poretka i njihove rezultate nećemo priznati. Nećemo priznati vlast formiranu na osnovu tih izbora“, naveo je SzS u saopštenju.

Taj opozicioni savez je dodao da ne postoje ni minimalni uslovi za slobodne izbore zbog epidemije i da bi njihovo održavanje 21. juna bilo zdravstveno nebezbedno jer bi ugrozilo zdravlje cele nacije.

„Medijski mrak nikada nije bio dublji. Vreme vanrednog stanje, uvedeno na neustavan način, je iskorišćeno za neviđenu izbornu režimsku propagandu i represiju. Nakon toga, Skupština Srbije izglasala je neustavne izmene izbornih zakona kojim se uslovi za izbore menjaju za vreme izbornog procesa“, dodaje se u saopštenju.

SzS je pozvao na jedinstvo opozicije, intelektualaca i svih građana u bojkotu izbora 21. juna i apelovao na njih da zajedno zatraže slobodne i poštene izbore i slobodne medije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare