Funkcioner i nekadašnji predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac rekao je na sednici u Domu omladine da sukob između demokrata nije kadrovski, već ideološki.

On je okupljenim članovima stranke, koju frakcija okupljena oko aktuelnog predsednika DS Zorana Lutovca naziva pučistima, poručuo da DS nema politiku, pošto je ta stranka, kako ističe, deo saveza koji je anti EU raspoložen.

„Čudimo se zašto stižu podrške sa Zapada aktuelnom predsedniku i njegovoj stranci. Pa zato što su poruke sa ove strane mnogo gore nego što ih šalje Vučić u Evropu. Na skupu SZS govori Samardžić. Ljudi, niste bili s njim u Vladi i ne znate kakav je čovek. Ideolog SZS je Mlađan Đorđević. Onda ljudi pročitaju u Evropi da je to ta opozicija, pa im je naravno Vučić prihvatljiv“, naveo je Šutanovac na sednici.

Foto: Nova.rs

On je dodao da jedina stvar koja treba DS-u da bude vodilja jeste ideologija i politika.

„To su jedine stvari, kao i naša vizija i perspektiva u budućnosti. Ako mi to ne vidimo i ako nismo za EU, nego za evroazijsku uniju, onda što se mene tiče ja neću pripadati takvoj stranci“, naveo je Šutanovac.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare