Foto: Medija centar Beograd

Direktor srpske policije Vladimir Rebić večeras se oglasio na RTS-u povodom sukoba policije i demonstranata ispred Narodne Skupštine Srbije i tom prilikom naglasio da policija kontroliše situaciju i da se jedan deo učesnika protesta ponaša potpuno neprimereno.

„Negde oko 22 časa jedan deo učesnika protesta odlučio se na potpuno neprimereno ponašanje, koje bi mogao da nazovem huligansko, da nasrne na policijske službenike, koji su bili na svom legitimnom poslu. Oni su tu bili na obezbeđenju skupštine. Došlo je do gađanja kamenicama“, rekao je Rebić za RTS.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Na pitanje novinarke RTS da li zna ko su organizatori protesta i nasilja Rebić je rekao:

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

„Naša je procena da su to sledbenici Srđana Noga i Damjana Kneževića. Sledi analiza i utvrđivanje da li je bilo još nekih učesnika koji su pozivali na ovakvo ponašanje. Ona grupa koja se odlučila da nasrne na policijske službenike, da ugorzi njihovo zdravlje i život, da upotrebom kamenica nanese štetu njihovom zdravlju i telu će svakako u narednom periodu biti procesuirana. U svakom slučaju, kada pregledamo video nadzor i utvrdimo njihov identitet možemo da očekujemo da će oni vrlo brzo biti privedeni pravdi. Na samom skupu procena je da je bilo oko 5.000 građana, naravno nisu svi bili militantni i nasilni, jedna manja grupacija od njih 100-200 se odlučila na ovakvo ponašanje i probila policijski kordon koji smo na svu sreću konsolidovali“, rekao je Rebić za RTS.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Rebić je dodao da nije bilo nikakvih najava da će biti okupljanje, kao i da kada je policija videla grupacije koje se kreću ka Skupštini poslato je pojačanje.

Takođe Rebić je dodao i da je manjih incidenata bilo i u Novom Sadu gde su ka Gradskoj kući bacane kamenice i flaše.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare