Foto: googlemaps

Inicijativa za očuvanje Starog grada i Pokret slobodnih građana, narednih dana će predati zajedničku, objedinjenu listu za izlazak na izbore zakazane za 21. jun, rečeno je za portal Nova.rs iz ove Inicijative.

Kako navode, na izborima u toj beogradskoj opštini oni će izaći sa PSG pod zajednički imenom „Srce grada“. Sebe opisuju kao komšijsku i nestranačku grupaciju, čiji je cilj, kako kažu, očuvanje Starog grada.

Prema rečima nosioca liste Đorđa Miketića, to predstavlja način da njihova borba bude vidljiva, ne samo putem društvenih mreža i sporadičnim akcijama.

„Odlučni da Opština Stari grad kao poslednji bastion odbrane, ne padne u ruke onih koji su razorili svaku instituciju, grad i mesto u Srbiji, građani Starog Grada udružili su se u zajedničku inicijativu za lokalne izbore.  Sa jasnom namerom da sve ono što je rađeno proteklih godina na neki način postane obeležje i način kako se politika operacionalizuje upravo s potrebama građana“, kazao je Miketić za Nova.rs.

Kako je najavljeno, zajedno s predajom liste, biće objavljen i jedinstveni program pod sloganom “SRCE GRADA – Za novi puls” čija će orijantacija po ugledu na moderne evropske gradove i slična iskustva participativnih politika ponuditi rešenja za prepoznate akutne probleme i strateško promišljanje budućnosti razvoja ove opštine. U želji da se omogući lakše i transparetnije učešće svih građana, uvedu procedure “otvorenog” odlučivanja i zaustavi devastacija kvaliteta života u centru grada, ova politička opcija smatra da će uspeti da ponudi nešto novo na ovdašnjoj izbornoj sceni.

„Lista  predstavlja skup istaknutih i neukaljanih pojedinaca, aktivista, profesora, umetnika i sportista kao i nekolicinu komšijskih i nestranačkih inicijativa koji se godinama unazad bore za očuvanje Starog Grada i pristojan život dostojan centra jedne evropske prestonice. Udruženi sa Pokretom slobodnih građana koji su izašli u susret sa operativnom i logističkom pomoći, ova združena inicijativa planira da komunalne i komšijske probleme raznih delova opštine uveže u jednu celinu i institucionalizuje kroz lokalni parlament“, poručuju iz ove organizacije, navodeći da su predstojeći izbori prilika da se izbore za svoje ideje.

„Do juče smo bili pobunjeni protiv seče drveća na Kalemegdanu, neplanskog popločavanja i zatvaranja ulica, unišavanja studentskog i drugih parkova, noćne buke, izmeštanja trolejbusa i linija prevoza, divlje gradnje i korumpiranih institucija, sada ćemo imati priliku da se borimo za svoje ideje. Verujemo da ćemo time biti jedna nepremostiva beogradska Tvrđava za sve vrste varvara“, poručuje Miketić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar