Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO

Gradonačelnik Paraćina i doskorašnji zamenik predsednika Demokratske stranke Saša Paunović smatra da je greška što se o njegovom izlasku na lokalne izbore nije zvanično razgovaralo ranije i što nisu donete odgovarajuće odluke i obaveštavana javnosti.

PROČITAJTE JOŠ

Bojkot sam po sebi nije dovoljan i potrebno je mnogo više rada na terenu, razgovora sa građanima i aktivne politike, umesto pasivnog otpora, smatra Paunović.

Odluka da izađe na izbore kako kaže za Tanjug, nije bila jednostavna.

„Izabrao sam Paraćin pre Beograda, prijatelje i komšije, moj grad, pre nego „političku karijeru u Beogradu“, rekao je on.

Odgovarajući na pitanje da li misli da može uspešno da vodi grad ukoliko SNS nastavi da vodi vladu posle izbora, Paunović kaže da u njegovom drugom mandatu, od kako je SNS na vlasti u Srbiji, što se tiče rada lokalne samouprave, ima izvanredne rezultate.

„Realizujemo neke za nas zaista “istorijske projekte“, kao što je izgradnja industrijskog parka za stranog investitora koji će zaposliti 1000 radnika, rekonstrukciju kompletnog sistema vodosnabdevanja posle preko 40 godina govora o potrebi da se to uradi, sprovodimo sanaciju i dogradnju javnih objekata“, naveo je Paunović.

Kako kaže, ima i puno problema, sitne opstrukcije, pre svega vezane za zabranu zapošljavanja u javnom sektoru, ali to ih, kaže, nije sprečilo da do sada uspešno rade pa veruje da će to biti moguće i ubuduće.

„Uostalom, sprečavanje jedne opštine da napreduje zbog različitog sastava lokalne skuštine u odnosu na republičku vlast je nezakonito i koruptivno ponašanje“, rekao je Paunović.

Paunović nije želeo da komentariše mogući rasplet događaja u Demokratskoj stranci, jer, kako je rekao, više nije njen član, a upitan da li postoji mogućnost da se vrati u DS nakon izbora, Paunović je odgovario:

„Ova situacija predstavlja izostanak dogovora, a ne dogovor. U potpunosti sam fokusiran na izbore u Paraćinu, ali nisam odustao od ideja u koje sam verovao kada sam se učlanjivao u DS 1992. godine zato što sam silom okolnosti prestao da budem član stranke“.