Foto: N1

Zamenik šefa poslaničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini Srbije Vladimir Orlić, izjavio je da se srpski parlament sastao nakon 40 dana posle uvođenja vanrednog stanja zato što su se tek sada stekli uslovi da Skupština radi u potpunom kapacitetu, bez da se ugrožavaju mere prevencije.

„Epidemiološka situacija je sada mnogo bolja, jer je sada zaravljena epidemiološka kriva. U periodu o kojem govoriti postojao je eksponencionalni rast zaraženih i zato nije bilo sednica Skupštine, jer smo poštovali mere prevencije u borbi protiv širenja virusa“.

On je rekao da nije istina da je srpski paralment jedini koji nije zasedao, već da nisu zasedali ni oni u Severnoj Makedoniji, Belgiji i Mađarskoj.

Komentarišući proteste građana, zvižducima i lupanjem u šerpe u 20.05 časova, Orlić rekao da on razume da pojedini ljudi teško podnose propisane mere zaštite od koronavirusa i da može da razume da neko na taj način izražava svoje frustracije.

„Mi razumemo i praštamo, ali ne razumemo one koji te ljude nagovaraju da se bune. Na taj način su samo upropastili aplauz posvećen medicinskim radnicima“, istakao je Orlić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare