Foto:EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Nova stranka danas je izrazila zabrinutost zbog zagađenja vazduha u Srbiji i dodala da zabrinjava i to što zagađenje dodatno otežava funkcionisanje respiratornih organa, čija je zaštita u jeku pandemije koronavirusa od ključne važnosti.

Kako se navodi u saopštenju, predsednik Gradskog odbora Nove stranke Beograd Branko Mladenović upozorio je da studija Harvardske škole za javno zdravlje iz Bostona pokazuje povezanost između zagađenja vazduha i smrti od koronavirusa.

Istraživanje je sprovedeno u 3.000 američkih okruga, što je pokrivalo 98 odsto stanovništva SAD, a studija je pokazala da je povećanje od samo jedan miligrama po kubnom metru opasnih PM2.5 čestica povezano sa povećanjem stope smrtnosti od koronavirusa za čak 15 odsto, navodi se u saopštenju Nove.

Mladenović je ponovo pozvao građane da poštuju propisane mere samoizolacije i smanjenje međusobnih kontakata i istakao da će Nova stranka i dalje dosledno raditi na predlozima koji doprinose poboljšanju kvaliteta života građana i podizanju ekološke svesti.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram