Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO

Saša Paunović, zamenik predsednika Demokratske stranke i prvi čovek opštine Paraćin sigurno izlazi na lokalne izbore i napušta DS, saznaje Nova.rs iz više izvora.

Iako su demokrate donele odluku da bojkotuju izbore na svim nivoima, Paunović se već nekoliko meseci sprema da u opštini čiji je predsednik izađe na izbore sa ili bez blagoslova stranačkih kolega.

Izvori Nova.rs navode da je Paunović iz vrha stranke ranije dobio dozvolu da obilazi odbore po Srbiji i „opipava puls“ demokrata, što je radio zajedno sa gradonačelnikom Šapca Nebojšom Zelenovićem, ali vrh stranke očekuje, pre nego zvanično saopšti da izlazi na izbore, da sam napusti DS, a ne da na glavnom odboru stranke traži dozvolu za izlazak na iste.

„Neće on ni tražiti da dođe do glavnog odbora jer bi u tom slučaju sve prštalo. Očekujemo da sam napusti stranku jer je izvesno da izlazi na izbore“, objašnjava sagovornik Nova.rs.

Paunović je u izjavi za Politiku rekao da ukoliko DS ne podrži njegovu molbu, da na izbore neće izaći kao član DS-a, jer stranka ne treba da trpi posledice jedne lokalne odluke.

Izvori Nova.rs za Paunovića kažu da je odgovoran čovek i da sigurno stranku neće dovoditi u nelagodnu situaciju.

Sednica glavnog odbora DS – a biće održana za petnaestak dana, a može se desiti da odluka o Paraćinu „padne“ i mnogo ranije, odnosno da se odluka DS – a po pitanju Paunovića donese uskoro i da uopšte ne dođe do GO.

Nije tajna, napominju sagovornici Nova.rs da Demokratska stranka Paunoviću predstavlja određenu vrstu tereta na lokalu, tako da mu na neki način i odgovara da u Paraćinu na izbore izađe kao grupa građana.

Iako se spekulisalo da se demokrate u Šapcu pripremaju za izbore imajući u vidu da je Dušan Kostadinović zamenik gradonačelnika Zelenovića, apsolutno je sigurno da on neće odstupati od bojkota.

„Kostadinović se sigurno neće kandidovati i apsolutno je uz predsednika Zorana Lutovca, nema tu nikakvih odstupanja i ispoštovaće odluku o bojkotu“, kaže izvor iz DS – a.

Dalje dodaje da u DS – u imaju čvrste garancije da Kostadinović neće javno biti uključen u kampanju Nebojše Zelenovića i da će „baš“ poštovati odluku stranke.

Odluka o neizlasku na izbore još uvek je prisutna u DS – u, ali u javnosti već duže vreme traje prepucavanje njenih članova, uglavnom na društvenoj mreži tviter.

Sagovornici Nova.rs navode i da je predsednik DS – a odlučan da svakog pojedinca koji se na bilo koji način suprotstavlja odlukama stranke i isključi iz iste.