Foto: facebook SNS Beograd

I dok u Srbiji vlada nestašica maski i ostale zaštitne medicinske opreme, aktivisti vladajuće, Srpske napredne stranke nemaju taj problem i za razliku od većine građana, među kojima su i lekari, uspeli su da obezbede sebi adekvatnu zaštitu od koronavirusa.

Na društvenim mrežama prethodnih dana pojavili su se snimci i fotografije aktivista SNS koji obilaze najstarije sugrađne i donese im namirnice.

Foto: facebook SNS Beograd

Naprednjaci su spremno dočekali epidemiju i vanredno stanje, u potpunoj zaštitnoj opremi – maskama, rukavicama i zaštitnim skafanderima koje su stigli i da brendiraju natpisom „Aleksandar Vučić – za našu decu“ i SNS logom.

„Zloupotreba državnih resursa“, tako je za portal Nova.rs epidemiolog Zoran Radovanović okarakterisao situaciju u kojoj stranački aktivisti poseduju pre svih neopohodnu zaštitnu opremu.

„Jasno je da im je zaštitnu opremu obezbedila vladajuća partija. Zloupotreba je angažovati partijske aktivste da u uniformama stranke pružaju pomoć narodu. Ovo bi trebalo da bude momenat kad smo svi jedinstveni i solidarni“, izjavio je Radovanović i dodaje da je ovim gestom poslate veoma loša poruka.

„Sa moralne strane ovo je katastrofalna poruka. S političkog aspekata ova je za njih dobra stvar, jer prikazuju kao partija koja brine o narodu, a zapravo zlouptrebljavaju sopstvene resurse“, smatra epidemiolog.

Podsetimo, iako su sa najvišeg državnog vrha stigli apeli da se prekinu sve predizborne aktivnosti i da se svi usmere na borbu protiv epidemije koronavirusa, vladajuća partija prva nije poslušala savete svoga lidera Aleksandra Vučića, već je organizovano u stranačkoj uniformi otpočela kampanju pomoći najstarijim građanima.

„Funkcioneri i aktivisti naših opštinskih odbora i danas su pomagali starijim sugrađanima i onima kojima je potrebna pomoć u dostavi namirnica i lekova”, navodi se na zvaničnom sajtu Srpske napredne stranke Beograd, na kojoj se mogu pronaći i fotografije i snimci aktivista ove stranke u akciji pomoći najstarijim građanima.

Portal Nova.rs pokušao je da stupi u kontakt sa predstavnicima Srpske napredne stranke, kako bismo dobili odgovor na pitanje kako je njihova partija nabavila maske u trenutku kada ih nema u apotekama. Član SNS i potpredsednik Skupštine, Veroljub Arsić, kazao je da ne može da nam da odgovor na pomenuto pitanje, jer se on ne bavi tim stvarima i nema informacije. Isto pitanje postavili smo i Vladimiru Orliću, članu Predsedništva SNS, koji nas je zamolio da mu se obratimo putem SMS poruke ili Viber-a, što smo i učinili. Međutim odgovor nismo dobili.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram