Foto: N1

Šef odborničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Mirković rekao je danas da je u momentu pandemije, manje bitno da li se pomoć građanima organizuje preko opština ili stranaka, uz poruku Draganu Ðilasu da bi predstavnici Saveza za Srbiju umesto "praznih priča" mogli da pokažu konkretnu solidarnost.

Mirković je tako odgovorio na današnji predlog Dragana Ðilasa da se ukinu volonterski stranački centari za pomoć građanima i uspostave centara pri opštinama i gradovima.

Mirković kaže da je žalosno što svaku, pa i ovu ozbiljnu situaciju, predstavnici SzS koriste za sitno politikanstvo, navodeći da su samim bojkotom izbora pokazali koliko su neodgovorni prema građanima.

„Svoju brigu o zdravlju ljudi u Srbiji pokazivali su godinama, pa su nas tako doveli u situaciju da nam pojedini domovi zdravlja i bolnice više liče na štale nego na zdravstvene ustanove“, naveo je Mirković.

Predlaganje mera od kojih se većina već sprovodi dokazuju nam i da Dragan Đilas celu ovu situaciju vidi kao još jedan poligon za njegovu promociju, ocenio je Mirković i poručio mu da podršku koju ima među građanima pozove na solidarnost umesto što, kako kaže, kritikuje iz udobne fotelje.

Prema Mirkoviću, Ðilas bi svoj doprinos mogao da da tako što bi „prevaspitao“ Boška Obradovića kako više ne bi širio lažne vesti.

Srbija je, kaže, predvođena predsednikom Aleksandrom Vučićem zabeležila mnogo pobeda, ali ova za život naših ljudi, za živote svih nas, ali pre svega najstarijih koji su najugroženija kategorija, biće najvažnija.

„Svako treba da doprinese u toj borbi, jer ovde se ne radi o politici kako bi Đilasov propali SzS hteo da predstavi, već o našoj zemlji i našem narodu“, poručio je Mirković.