Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Izvesno je da će Demokratska stranka odložiti sednicu Glavnog odbora zakazanu za 14. mart zbog najave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je danas doneta odluka, koju će Vlada ozvaničiti, da se zabrane svi skupovi u zatvorenom prostoru na kojima će biti više od 100 ljudi.

Prema saznanjima Nova.rs demokrate neće održati sednicu GO zbog novonastale situacije u vezi sa koronavirusom.

„Zvaničnu odluku ćemo uskoro saopštiti, ali kao što je Organizacioni odbor stranke odložio predviđene aktivnosti obeležavanja 17. godišnjice od ubistva Zorana Đinđića, tako idemo ka tome da odložimo i sednicu GO“, kažu u DS.

Izvršni odbor DS, na nedavno održanoj sednici, raspustio je Gradski odbor u Nišu i Obrenovcu, ali i poništio odluku Statutarne komisije čime je potvrđena ranija odluka o raspuštanju i drugih odbora i Demokratske omladine.

Glavna tema sednice GO zakazane za subotu, 14. marta trebalo bi da bude Statutarna komisija, odnosno, njeno raspuštanje.

Nova.rs saznaje da je predsednik DS Zoran Lutovac, koji je ovog meseca i predsedavajući Saveza za Srbiju, na višesatnom sastanku sa partnerima iz saveza sa kojima dogovara konkretnu strategiju za nastupajuću bojkot kampanju usled novonastale situacije izazvane koronavirusom.

Podsećamo da će, prema saopštenju predsednika države, sva javna okupljanja u zatvorenom prostoru biti zabranjena odlukom Vlade, kao mera predostrožnosti povodom širenja koronavirusa. Odluka se odnosi i na konferencije sa velikim brojem posetilaca.

Stručnjaci su preporučili zabranu javnih skupova sa više od sto ljudi u zatvorenim prostorima kako bi se sprečilo širenje koronavirusa, a te mere će usvojiti Vlada Srbije danas, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram