Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Inicijativa Ne davimo Beograd zatražila je razrešenje ministra prosvete Mladena Šarčevića zbog, kako se u saopštenju navodi, "neodgovornog ponašanja i licemernog odnosa ministra tokom epidemije koronavirusa".

U saopštenju Inicijative navodi se da se Šarčević u trenutnoj zdravstvenoj situaciji istovremeno zalaže za održavanje nastave u osnovnim i srednjim školama, a da kao suvlasnik i jedan od osnivača OŠ „Ruđer Bošković“ „odobrava da se u toj školi nastava praktično suspenduje“, odnosno da se izvodi putem interneta.

„Poslednjim potezom Šarčević je pokazao da mu je isključivo stalo do sopstvenog privatnog interesa i profita, a ne do javnog interesa i bezbednosti učenika osnovnih i srednjih škola u Srbiji. Uhvaćen u evidentnom licemerju, ministar nastavlja sa bahatim ponašanjem i pokušava da skrene pažnju javnosti da navodno ta situacija nije u suprotnosti sa preporukama Vlade Srbije – jer evidentno istih nije ni bilo“, navodi se u saopštenju.

Inicijativa Ne davimo Beograd ocenjuje i da je u ovom trenutku roditeljima „najpotrebnije da znaju da postoji stručno osoblje u obrazovanju, dečjoj zaštiti i zdravstvu na čije preporuke i znanje se mogu osloniti“.

„Ponašanje ministra je evidentno suprotno potrebama roditelja, jer se on brine pre svega o sopstvenom privatnom interesu i profitu, u trenutku kada bi trebalo misliti isključivo o javnom interesu građana Srbije“, navodi se u saopštenju.