Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Kada Republička izborna komisija zvanično proglasi listu "Srbije 21" i ako se Gordana Čomić bude našla na toj listi, u tom momentu njeno članstvo u Demokratskoj stranci automatski prestaje, rekli su za Nova.rs u ovoj stranci kao odgovor na pitanje kako se njihova članica našla na listi koalicije Ujedinjena demokratska Srbija.

Na pitanje da li ih je odluka Gordane Čomić iznenadila, u DS kažu da nije jer je „razvoj događaja ukazivao da će se ovo desiti“.

Ranije danas objavljeno je da će Srbija 21, koalicija oko Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) – Vojvođanski front, Stranka moderne Srbije (SMS) i Građanski demokratski forum izaći na sve izbore u koaliciji pod nazivom Ujedinjena demokratska Srbija, a na njihovoj listi naći će se i poslanica Demokratske stranke Gordana Čomić.

U DS navode da u slučajevima kada se ime člana ili članice nađe na nekoj drugoj izbornoj listi, bez saglasnosti stranke, Statut DS predviđa da Izvršni odbor samo konstatuje da taj član/članica nije više u DS.

Podsećamo na to da je Saša Paunović, predsednik Opštine Paraćin, nedavno doneo odluku da napusti DS zbog izlaska na izbore.