Ana Brnabić Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/bs

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić osudila je danas incident ispred Skupštine Srbije, uz ocenu da je fizičko nasilje bez svake sumnje jedina politika Boška Obradovića, Dragana Ðilasa i Vuka Jeremića.

„Najsnažnije osuđujem novi akt fizičkog nasilja Saveza za Srbiju koji je bez svake sumnje jedina politika Obradovića, Ðilasa i Jeremića. To smo videli u Skupštini Srbije u sredu, to smo mogli da vidimo ispred Predsedništva i to ponovo gledamo na ulazu u parlament“, navela je Brnabić u izjavi dostavljenoj Tanjugu.

Ona je istakla da nasilje i fašizam u Srbiji nikada neće proći jer, kako je navela, „deklarisani ljotićevci poput Boška Obradovića nikada nisu i nikada neće imati u građanima Srbije imati svoje saveznike“.

Brnabić je istakla da će Vlada Srbije poštovati parlament i da će uraditi sve da bi bio sačuvan najviši zakonodavni dom od svake vrste vandalizma.

Brnabić je rekla da ono što se danas videlo na ulazu u parlament, nije lice Srbije, niti skupštine, već lice Boška Obradovića, Dveri i SzS-a.

„Boško je samo i isključivo eksponent SzS. Ovo što smo videli to je fašizam, brutalno fizičko nasilje i obračun sa neistomišljenicima“, rekla je Brnabić.

Premijerka je poručila da će Vlada Srbije dati sve od sebe, truditi se raditi na tome predano da sačuva sve institucije, jer su to institucije građana, kao i sve građane od svake vrste nasilja.

„Nasilje nigde u svetu nije odgovor i nigde ne prolazi nekažnjeno. Neće ni u Srbiji“, rekla je Brnabić.

Ona je pozvala sve relevantne političke aktere, sve međunarodne organizacije da se oglase ovim povodom.

„Ovo nije samo jedan dan, ovo je treći uzastopni dan da vidimo incidente, pozive na nasilje i linč neistomišljenika. Videli smo to u sredu u skupštini, kada je Obradović upao na sednicu, juče ispred Predsedništva, kada su ponovo probili ogradu ispred i nažalost danas“, rekla je Brnabić.

Vlada Srbije će umeti da sačuva i građane i insitucije, zaključila je premijerka.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare