Miroslav Aleksić / FOTO: Nemanja Jovanovic / Nova.rs

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić tvrdi da Savez za Srbiju za sada nije razmatrao pitanje učešće na izborima, ali bi razmotrili tu mogućnost ukoliko bi izbori bili odloženi za jesen.

„Što se tiče promene stava o bojkotu izbora, to nije bila tema razgovora do sada“, rekao je Aleksić za Tanjug.

Ukoliko bi se svorili uslovi i izbori pomerili za neki period koji bi bio na jesen, svakako da bi o tome morali da razgovaramo i da razmatramo situaciju o mogućen učešću, dodao je Aleksić.

„Ukoliko bude bilo razumevanja od strane vlasti da se izbori pomere za jesen, u toj situaciji bi verovatno obavili neophodne konsultacije unutar opozicije i sa predstavnicima EU, da porazgovaramo da li može da se napravi nekakav dogovor o održavanju fer i poštenih izbora za koje se zalažemo od početka“, rekao je Aleksić.

Poslanik Demokratske stranke Balša Božović rekao je za Tanjug da ta stranka nije menjala odluku o bojkotu i da sada ne razmišljaju o tome, jer „nije vreme za izbore, već za borbu za zdravlje građana“.

U Pokretu Dveri kažu za Tanjug da se na organima pokreta nije raspravljalo o učešću na izborima, ali da je poznat stav predsednika Dveri Boška Obradovića da izbore treba odložiti za jesen, a pre toga fomirati prelaznu vladu.

Predsednik SSP Dragan Ðilas rekao je ranije za Tanjug da “ne govori ništa” na temu izbora.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar