Zorić o izjavi Hrkalović: Moguće da je reč o pretnji Milenkovićevim doušnicima

Podeli:

Jelena Zorić, istaživačka novinarka koja više od dve godine istražuje slučaj Jovanjica, gostovala je u podcastu Snaga uma, gde je govorila o pretnjama njoj i njenoj porodici, pritiscima kojima odoleva sve ovo vreme, slučaju Jovanjica, ali i prokomentarisala nedavni intervju Dijane Hrkalović na TV Hepi, u kom je između ostalog pominjala i Jeleninog brata, što je ona i prijavila i objasnila da tumači kao pretnju i dodatni pritisak.

Kako je Hrkalović u intervjuu govorila i o načelniku Milenkoviću i načinu na koje on sarađuje s doušnicima, uz insinuacije da neki od njih nisu pravi doušnici i da uopšte nisu adekvatno zaštićeni, Zorić se osvrnula i na taj deo intervjua:

„Generalno su jako komplikovane pretnje koje su u celofanu. To za te doušnike bi moglo da se shvati kao pretnja. Imate istovremeno da ona u toj emisiji nekoliko puta hvali Više javno tužilaštvo i šefa Višeg javnog tužilaštva. Prosto je oduševljena njime, o dojučerašnjem kolegi govori sve najgore, o ovom čoveku kog ne znam ni da li je upoznala govori sve najbolje. A sada Više javno tužilaštvo pokušava da dođe do izvora inspektora Milenkovića. Milenković se plaši da ne ugrozi život svojih izvora pa odbija da im kaže. Dok se tu nešto dešava, njima Dijana blago poručuje da oni nisu bezbedni. Pa sve je jasno. Meni jasno zašto inspektor Milenković krije svoje doušnike, ali nije jasno zašto Više javno tužilaštvo pokušava da sazna ko su oni, i to tako silovito i tako angaživano, baš posle izjava Dijane Hrkalović. Nije mi jasno ni zašto Dijana Hrkalović ima potrebu da govori o doušnicima inspektora Milenkovića. Ona je bivša policajka, agentica BIA, a aktuelna okrivljena pred Sudom za organizovani kriminal, po jednom drugom postupku, gde se baš spominje njen rad sa doušnicima“, rekla je Zorić u novoje epizodi podcasta Snaga uma i podvukla da to da li je ovde reč o pretnjama zavisi i od toga kako su te reči doživeli inspektor Milenković i njegovi doušnici.

"Ja znam kako sam doživela ono što je rekla o meni."

U posebnoj epizodi podcasta Snaga uma, Jelena Zorić je sa Miljanom Nešković razgovarala i o vidljivim i nevidljivim pritiscima na novinare, direktnim pretnjama njoj i njenoj porodici koje je dobijala, o slučaju Jelene Marjanović, ordenu za novinarstvo koji joj je doneo mnogo problema, ali i o tome kako zapravo (mora da) izgleda život jedne novinarke koja preko dve godine istražuje verovatno najveći narko-korupcijski skandal u našoj istoriji.

BONUS VIDEO Podcast "Snaga uma" - Jelena Zorić

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar