DLZ: Vesa nam je rekao – samo budite ono što jeste

Podcast 10. maj. 202222:07 > 22:45
Podeli:
Veselin Simonović Foto:Nova.rs

Ovo je specifična najava za novu epizodu DLZ. Specifična jer je gost već bio gost. Bilo je onih koji su već gostovali u DLZ, pa zatim dolazili ponovo. Ovaj gost, međutim, dolazi iz prošlosti, iz novogodišnje epizode koja je emitovana krajem 2020. Ovaj gost više nikada neće moći da gostuje kod nas, jer je ovaj gost, na veliku žalost, preminuo.

Veselin Simonović je spasio DLZ od propasti, kad nas je ekspresno prebacio sa TV Šabac na svoj portal, u trenucima kada je poslednji srpski slobodni grad gubio slobodu.

Pitali smo ga ima li nekih ograničenja, a on je rekao: „Nema, samo budite ono što jeste. Ako je moguće i malo više od toga.“

Mi smo ga poslušali i na portalu smo dali sve od sebe da DLZ bude žešći i brutalniji nego ikad. Kad god smo snosili posledice zbog onoga što smo govorili, on se očinski osmehivao i govorio: "Nije to ništa, može to i luđe".

Bio je to jedini urednik s kojim smo obojica radili, a koji nije tražio da povučemo ručnu, štaviše, uvek smo se vodili idejom da bi on to još luđe i drčnije.

Vesa je bio naš oslonac, naša podrška i naša leđa. Nije bilo moguće snimiti novu epizodu u ovim tragičnim okolnostima, pa smo odličili da u sredu u 20 sati pustimo najzapaženije delove njegovog gostovanja kod nas.

DLZ i Veselin Vesa Simonović

Gubitak koji smo svi doživeli je nemerljiv, a osećaj da se Vesi nismo dovoljno puta zahvalili za sva što je uradio za nas smenjuje osećaj da ni bezbroj puta ne bi bilo dovoljno, a njemu nije trebalo nijedno "hvala".

Trebalo mu je samo da DLZ pravi rusvaj. Tako ćemo i nastaviti.

Počivaj u miru, uredniče i ratniče. Neutešni i večno zahvalni, Mare i Neša.

***

BONUS VIDEO: Direktor i glavni urednik Nova.rs - Veselin Simonović - naš Čika Vesa!