Nedovoljan broj zaposlenih je razlog za neažurnost pravosuđa. Država je selektivno povećala plate sudijama zbog opterećenosti, ali ne i ostalim zaposlenima.

Gošća: Slađanka Milošević iz Sindikata pravosuđa Srbije.

Uspeli smo da promenimo Mišljenje Višeg kasacionog suda o naknadi za topli obrok i regres onima sa minimalnom zaradom. U Srbiji je sindikalna scena ogleda u potplaćenim sindikatima od Vlade, primer za to službena vozila sindikatu EPS-a.

Stanje u zatvorima je bolje, ali daleko od idealnog. Zašto u zakonu imamo, a ne primenjujemo opšti, tj. nacionalni kolektivni ugovor koji bi se odnosio na sve radnike u Srbiji? Koliko je prosek u trajanju suđenja? Građani zbog suđenja u nerazumnom roku plaćaju neažurnost sudova pola miliona evra godišnje, za takve propuste do sada nijedan sudija nije materijalno odgovarao.

POGLEDAJTE JOŠ

Teme podcasta koji vodi Đuro Svilar su sve ono što svakog pojedinca tišti, pitanja na koja nije mogao naći odgovor, problemi za koje nadležne službe nisu imale razumevanja ni htenja da ih reše. Između ostalog, Komunalne teme, školstvo, zdravstvo, pravne nedoumice, zaštita potrošača….dakle od pojedinačnog problema ka opštem rešenju. Cilj nije kritika već rešenje.

Ako želite da budete moji saradnici i novinari na terenu, šaljite pitanja, fotografije, snimke na FB, Twitter, Instagram Pitajte Đuru ili šaljite pitanja na email: [email protected], a tu je i Viber broj na koji možete pisati ili slati „problem“ u vidu fotografije ili videa sa terena, 069 893 00 23.

Naše podcaste možete slušati i na platformama Google podcast, apple podcast, soundcloud, spotify, stitcher, castbox i deezer.

BONUS VIDEO: Kamere spremne, očekujte uskoro snimak saobraćajnih prekršaja na kućnu adresu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Komentari

Svi komentari (0)