Sudija i tužilja Vesna Miljuš hoće da mi otme kuću!

Podcast 19. maj. 202212:17
Podeli:

Čija je moja kuća? Sudija Vesna Miljuš kaže da je njena. Ja sam od oca nasledila kuću u Beogradu, a Vesna nameru da je otme!

Sanja Nešić je zaštićena stanarka u Držićevoj 17 u Beogradu. Ona i njen advokat Miodrag Jevtić, godinama vode bitku za kuću koju, kako kažu, malverzacijama od porodice Nešić koja živi 60 godina na istoj adresi, želi da im otme sudija Vesna Miljuš uz pomoć svojih kolega iz pravosuđa.

POGLEDAJTE JOŠ

Oni pitaju, kako je moguće da Vesna Miljuš nasledi kuću koje nema u nasledstvu njenog oca? Da li je sukob interesa da se postupak vodi u sudu gde radi sudija i ujedno i tužilja Vesna Miljuš? Zašto sud ne usvaja žalbe za izuzeće sudova u Beogradu? Zašto sud nikada nije saslušao sve stranke u postupku? Zašto se ročišta zakazuju u roku od 20 dana, kada sudska praksa govori da je prosek 6 meseci? Zašto sud ne poštuje Ustav i Zakon? Nešićeva pita, hoće li Apelacioni sud vratiti sve na početak, ili će podleći pritisku i narodnoj izreci „Kadija te tuži, kadija ti sudi!“

Teme podcasta koji vodi Đuro Svilar su sve ono što svakog pojedinca tišti, pitanja na koja nije mogao naći odgovor, problemi za koje nadležne službe nisu imale razumevanja ni htenja da ih reše. Između ostalog, Komunalne teme, školstvo, zdravstvo, pravne nedoumice, zaštita potrošača....dakle od pojedinačnog problema ka opštem rešenju. Cilj nije kritika već rešenje.

Ako želite da budete moji saradnici i novinari na terenu, šaljite pitanja, fotografije, snimke na FB, Twitter, Instagram Pitajte Đuru ili šaljite pitanja na email: [email protected], a tu je i Viber broj na koji možete pisati ili slati "problem" u vidu fotografije ili videa sa terena, 069 893 00 23.

Naše podcaste možete slušati i na platformama Google podcast, apple podcast, soundcloud, spotify, stitcher, castbox i deezer.

Bonus video: Pijanista: "Iz Srbije treba da idu oni koji su na vlasti, a ne fakultetski obrazovani"

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar