Na samom kraju ove intenzivne godine, saturnovski teške, a u susret novoj u kojoj se nadamo Venerinim zapletima sa srećnim krajem - u podkastu ŠBB KBB sastavljamo reprezentaciju neobičnih stanovnika Beograda - prva u nizu je umetnica Dea Džanković.

U nedelju u 18h Dea će nam održati svoj masterklas o maštanju.

Pričamo i o tome kako beogradska umetnička scena doživljava ekspanziju, svake večeri neka izložba ili umetnički događaj su u ponudi grada. S obzirom da ima iskustva života u Istanbulu i Berlinu razgovaramo o razlici između ta dva grada, koje su njihove prednosti, a koje mane i zašto je izabrala baš Beograd.

Dea nam predstavlja i ideju gastarbajtera kulture koju je „Monolog“ galerija prezentovala na Art Marketu u Budimpešti. Glavni junak ove priče je veoma neobičan čovek Branislav Slav Jankić.

Sa umetnicom pričamo i o važnosti buvljaka u njenom životu – Kaleniću kao večitoj inspiraciji.

Kako se odlučila da da otkaz u svetu korporacija i da potraži ličnu sreću u umetničkom izrazu, da li su mačke zen učitelji, kako se frizura Meg Rajan vratila u modu i po kome se njen bend zove „Gabrijel“ samo su neke od tema koje su na meniju nove ŠBB KBB epizode čija je premijera u nedelju u 18h.

Slušamo se i gledamo na sajtu Nova.rs, YouTube kanalu Nova S, kao i na svim podkast platformama.

Dobra priča sledi.

BONUS VIDEO: ŠBB KBB SPECIJAL – Lista vrućih bestselera za pod jelku

Komentari

Svi komentari (0)