Profesor Ratko Božović gostovao je u podkastu Snaga uma na Nova.rs i govorio o glavnim fenomenima današnjeg vremena, koji najviše utiču na bes u ljudima, pa i povećanu nasilnost ljudi koja je primetna u porodici, na ulicama, u državi, ali i u svetu.

„Imamo ubrzanje vremena u kome imamo iluziju da stižemo svuda, da smo svuda prisutni, a ja bih rekao: sa ambicijom da smo svuda prisutni nema nas ni tamo ni ovamo. To je jedan od velikih problema. U tom ubrzanju dolazi do enormnog zloupotrebljavanja vremena, a ljudsko vreme je najvažnija naša imovina. To nekad ne shvatamo“, objasnio je profesor Ratko Božović fenomen koji nam je svima poznat, ali ga lako zaboravljamo.

PROČITAJTE JOŠ

„Vidimo da neki političari vladaju nikako i svakako, ne postoje snage koje ih mogu svrgnuti sa vlasti, jer umeju da uspostave marketing, kao prevaru, kao laž. Ostaju dugo, naročito kod sveta koji nije medijski obrazovan. Ostaju tu tako što prazne glave pune svojim medijskim uticajem, jer su mediji njihovi. To znači da mogu puniti uticajem prazne glave. Ovo nije govor protiv tih ljudi. Ovde govorim o tome, šta se dešava, kad se ne zna šta se dešava, a to se često dešava da se ne zna šta se dešava“, rekao je mudri profesor. „Čujemo ono što nam kažu, a nemamo znanje da to prihvatimo ili odbijemo. Prihvatamo laički, lakoumno i rasejano. Tako strada i naše vreme kao najvažniji naš resurs“, istakao je profesor Ratko Božović u razgovoru sa Miljanom Nešković u novoj epizodi podcasta Snaga uma na našem portalu.

Komentari

Svi komentari (0)