Prvi put u istoriji DLZ autorski tandem Marko Vidojković/Nenad Kulačin ugostili su jednog ministra i to Nenada Rašića, ministra zajednica i za povratak u kosovskoj Vladi. Od trenutka kada je postavljen na tu funkciju, Rašić je postao najveći problem Aleksandra Vučića i kao takav je zavredeo poziv za prvi srpski politički špageti istern. Predsednik Srbije je rekao za njega da je „najgori ološ sa dna kace“.

Svoj boravak u Vladi Albina Kurtija pravda potrebom Srba, naročito onih južno od Ibra koji čine 65 odsto srpske populacije na Kosovu.

– Ti Srbi su odbačeni od jednih i neprihvaćeni od drugih. Ostavljeni su sami da se bore za sebe. Briselski sporazum nam je zapečatio sudbinu. Obećavam da ću vam dostaviti sve potpisane dokumente od 2013. godine do danas na osnovu kojih se jasno vidi ko je i kako predavao nadležnosti Srbije Kosovu – dodao je Rašić.

O tome kakav je Kurti, da li je spreman za kompromis, koliko je kuća za povratnike izgrađeno tokom mandata njegovog prethodnika Gorana Rakića i zašto njegov izbor za ministra nije u sukobu sa Ustavom Kosova

– Trebalo je posle praznika da se vidimo sa Oliverom Ivanovićem. On je imao nameru da okupi sve nas koji smo bili protiv Srpske liste kako bismo se zajedno odupremo. On je jedini mogao da poveže  Sever i Jug. Sumnjam da je jedan od najvećih razloga da bude ubijen, upravo to. Time su ugašene naše ambicije da napravimo opozicioni blok koji je mogao da izađe na crtu Srpskoj listi – kaže Rašić.

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO: Pogledajte celu emisiju podcasta Dobar Loš Zao sa Nenadom Rašićem kao gostom:

 

Komentari

Svi komentari (0)