Pijanista u DLZ: Beograd na vodi je divan kada padne magla, ne vidi se!

Podcast 10. nov. 202111:21
Podeli:

Najmlađi docent na Beogradskom univerzitetu, arhitekta Andrej Josifovski Pijanista gost je novog izdanja prvog srpskog političkog isterna Dobar, loš, zao.

Pijanista je došao u DLZ neposredno posle nove instalacije „Kašika za gladne“ koju je pozlatio u skladu sa zlatnim dobom u kojem živimo.

– Ne volim da objašnjavam svoja dela, ali ovo je moja reakcija , između ostalog i na glad koja je rasprostranjena širom sveta. U Srbiji je danas lako „nahraniti“. Daš po 30 evra, po neki paket i eto zlatnog doba – kaže Pijanista.

Kada je reč o današnjem izgledu Beograda, pijanista tvrdi da je arhitektura glavnog grada uništena, a urbanizam poništen.

– Najbolji primer za to je Beograd na vodi sa onom kulčinom. Pre neki dan, kada je pala magla, bilo je fantastično biti u Beogradu na vodi, jer se ništa nije videlo. Niti mu je tamo mesto, niti je urađeno u skladu sa planovima – ističe Pijanista.

Prema njegovim rečima, situacija u Beogradu je zrela za promene i on očekuje da je to moguće da se desi na predstojećim izborima.

Novu epizodu DLZ možete da pogledate već od 20 sati na našem portalu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar