„Odlučila sam da izađem iz anonimnosti i postanem Nameravana majka“

Podcast 28. apr. 202216:55
Podeli:

Jovana Kapešić je, kako kaže, jednog jutra ustala zdrava, a vratila se u krevet kao jako bolesna. Danas, svoju borbu za vodi kao "Nameravana majka", a u podcastu "Život na srpskom" odgovara na teška pitanja s kojima je dočekuju u Srbiji.

Priča o surogatstvu kod nas je tabu, ali i u mnogim drugim zemljama. Stavovi su podeljeni, čak i među ženama – s jedne strane je podrška onima koji u surogatstvu prepoznaju jedini način da dođu do potomstva, drugi smatraju da bi legalizacija otvorila nova polja zloupotrebe i nasilja nad ženama.

O svemu tome razmišlja i Jovana Kapešić. Ovom prilikom iznosi svoj slučaj i odgovara na pitanja iz perspektive žene koja nema drugu opciju da postane majka. Zašto ne usvoji dete? Šta je sa zloupotrebom? Koliko je surogatstvo zapravo već prisutno, samo se o tome ne govori?

Pogledajte još:

Autorka podcasta "Život na srpskom" je Ana Kalaba.

***

„Život na srpskom“ je lifestyle podcast u kojem novinarka Ana Kalaba razgovara s gostima o malim-velikim stvarima koje čine živote nas običnih smrtnika u zemlji Srbiji, nekad tako specijalnim, nekad tragikomičnim, čak apsurdnim. Ideja je da to bude prostor gde se razbijaju neke predrasude i otvaraju novi vidici. Jeste li dovoljno otvoreni?

Naše podcaste možete slušati i na platformama gugl podcastapple podcastsoundcloud, spotifystitchercastboxdeezer i podcast.rs.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar