Nadzorne kamere – ko ih je nabavljao, ko postavljao, po kom osnovu, imaju li zakonsko utemeljenje?

Koje sve vrste postoje, kako ih razlikovati i koje za šta služe? Snimaju li kamere tj. jesu li u upotrebi radi kažnjavanja? Kada građani da očekuju da će im stići na kućnu adresu kazna? Moraju li vozači biti upozoreni da ih snima kamera za prekoračenje brzine? Da li Oko Sokolovo radi u sivoj zoni? Električni trotineti i bicikli – šta kaže Zakon, a šta bi trebalo? Koliko su nova pravila tehničkog pregleda uticala na bezbednost saobraćaja? Kakvi su nam putevi?Ko nas vozi u javnom prevozu?

Gost : prof. Milan Vujanić, stručnjak za bezbednost saobraćaja

POGLEDSAJTE JOŠ

Teme podcasta koji vodi Đuro Svilar su sve ono što svakog pojedinca tišti, pitanja na koja nije mogao naći odgovor, problemi za koje nadležne službe nisu imale razumevanja ni htenja da ih reše. Između ostalog, Komunalne teme, školstvo, zdravstvo, pravne nedoumice, zaštita potrošača….dakle od pojedinačnog problema ka opštem rešenju. Cilj nije kritika već rešenje.

Ako želite da budete moji saradnici i novinari na terenu, šaljite pitanja, fotografije, snimke na FB, Twitter, Instagram Pitajte Đuru ili šaljite pitanja na email: [email protected], a tu je i Viber broj na koji možete pisati ili slati „problem“ u vidu fotografije ili videa sa terena, 069 893 00 23.

Naše podcaste možete slušati i na platformama Google podcast, apple podcast, soundcloud, spotify, stitcher, castbox i deezer.

BONUS VIDEO: Zašto vlast ne pita građane, na šta žele da potroše njihov novac?

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar