Nova epizoda podkasta Snaga uma donosi razgovor sa glumcem i neverovatno raskošnim sagovornikom Irfanom Mensurom. U razgovoru sa Miljanom Nešković, Irfan Mensur je otkrio male i velike mudrosti kojima se "pobeđuju dani", pa tako i život, govorio šta za znači uspešan život i kako izgleda uspešan dan. Kako se Irfan izborio za život u kom može da slobodno živi i slobodno misli, što je svojevremeno označio kao cilj svakog čoveka? Pred vama je topla i pitka epizoda podkasta, ispunjena anegdotama, ali i mudrim savetima koje bi vredelo zapisati.

POGLEDAJTE JOŠ

„Ne mogu da pošaljem poruku za 2023. godinu ljudima! Mogao bih da pošaljem poruku za taj dan i za svaki sledeći dan, jer mislim da svi mi treba da živimo od dana do dana. Moramo dan ispuniti, a ne godinu! Zamislite kada bih ja sada ovu 2023. godinu računao kao godinu nekih prevrata mojih u životu, privatnih ili poslovnih. Ne! Ja danas imam zadatak da budem eventualno šarmantan i eventualno pametan u ovom razgovoru sa vama (smeh). Ne znam da li će mi uspeti. Moram da idem kući, znam da moram da radim na nekom malom tekstu, jer sutra putujem i nešto snimam. To su tako sitnice, kad ih čovek izgovori, koje su de facto beznačajne, zar ne? Ali tako se stvara dan, tako se stvara život, tako se stvara neka energija koja se prenosi u taj dan. Ja tako živim. Živim za sutrašnji dan. Živim za povratak u Beograd prekosutra, živim za predstavu koja će biti prekosutra uveče, pa me čeka automobil da me posle predstave vraća ponovo na neko snimanje… Kad tako organizujem život i kad znam da radim stvari koje mi nisu naporne, nego mi čine zadovoljstvo, onda te neke sitnice, koje se čine beznačajne kad se izgovore, meni čine život potpuno ispunjenim. Da ne pričam da postoji nekoliko ljudi u mom životu, sa kojima se vidim, popijem piće, ručam ili večeram, a mnogo su mi dragi, pa se trudim da budem i ja njima drag. Tako se od tih stvari koje se čine beznačajnim napravi nešto što je značajno, meni bar“, rekao je Irfan Mensur u novoj epizodi podkasta Snaga uma i podvukao da je tajna ispunjenog života u ispunjavanju dana malim mudrostima.

BONUS VIDEO: Savo Manojlović ekskluzivno o detinjstvu u Prištini i proterivanju sa Kosova: Podele su nametane i među decom, a ljudskost je isključivana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar