Sudija i pisac Miodrag Majić razgovara sa Miljanom Nešković o pravdi, kao nečemu što nas definiše i za čim žudimo možda više nego što mislimo.

Koliko ljudima, kao bićima od krvi i mesa, duše i savesti, znači postojanje pravde, kao uzvišene vrednosti koja „ipak nađe put“? Koliko nas ranjava odsustvo pravde, gubitak vere u to da će se dobro dobrim vratiti, a da će zlodela naići na kaznu?

Da li uvek mislimo da su za pravdu u društvu odgovorni drugi?

Kako da budemo pravedniji? Koliko često preispitujemo sopstvenu pravednost?

„Ovi razgovori su važni, a nema ih. Gde vi danas možete na televiziji da vodite ovakav razgovor o pravdi, ili nekoj drugoj suštinskoj vrednosti?“, rekao je Miodrag Majić o ovoj temi.

O podcastu Snaga uma:

Podcast Snaga uma Miljane Nešković je prostor za sadržajne razgovore na teme koje nemaju rok trajanja. U stresnim vremenima mentalna snaga je važan oslonac svakog od nas, zato ponedeljkom odvojite vreme za sebe i poslušajte „Snagu uma“, podcast osmišljen da zajedno učimo, širimo vidike, promišljamo i razgovaramo u stvarima koje su nam suštinski važne.

Naše podcaste možete slušati i na platformama gugl podcast, apple podcast, soundcloud, spotify, stitcher, castbox i deezer.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare