Svega nekoliko meseci od svog poslednjeg gostovanja u prvom srpskom političkom špageti isternu Dobar, loš, zao, autorski dvojac Vidojković/Kulačin odlučio je da ga ponovo ugosti i to povodom istraživanja koje je u radio i po kojem je više od 82 odsto građana Srbije protiv uvođenja sankcija Rusiji.

Prema njegovim rečima, to nije 52, 62, 72, već više od 80 odsto i bilo bi potrebno „mnogo udruženog rada i truda da se takvo stanje promeni“.

– Čak i da Aleksandar Vučić i svi njegovi mediji okrenu ploču to neće biti moguće. Na nivou statističke greške je broj njegovih pristalica koje podržavaju uvođenja sankcije Rusiji. Upravo zbog toga se nalazi u teškoj situaciji – kaže Vukadinović.

On, međutim, ističe da taj rezultat nije samo zbog rusofilije u Srbiji.

– Tvrdim da je većinski stav u ovih 82 odsto antinato i protiv Zapada, a ne da se radi samo o rusofilima – pojašnjava.

Na pitanje autora DLZ da li je svestan kako bi se proveo u Moskvi kao opozicionar, Vukadinović odgovara da zna kako bi prošao, da Rusija jeste prekršila međunarodno pravo, ali da je on protiv uvođenja sankcija Rusiji.

– Moram da se složim sa Vučićem, Anom Brnabić, 50 odsto i sa Vulinom, većinom sa Vidojkovićem, ali ne i sa Kulačinom povodom sve ove priče u vezi sa agresijom, inretvencijom ili specijalnom opoeracijom, kako ko god da je nazove – naglašava Vukadinović.

U čemu se slaže i sa Draganom Đilasom, da li bi Vučićev mudar potez bio da za premijera predloži Ivicu Dačića, kao i kako će opozicija izaći na vanredne izbore u Beogradu, pogledajte već od 20 sati na našem portalu.

Bonus video: Dragan Đilas o Veselinu Simonoviću

Naše podcaste možete slušati i na platformama Google podcast, apple podcast, soundcloud, spotify, stitcher, castbox i deezer.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram