Početkom maja, više od 100 žena vrištalo je u centru Beograda. U pitanju je bio peformans "Burn/Out", koji je pokrenula umetnica Dea Džanković. Dva meseca kasnije, vratila se sa "Suzovačom":

Ime Dea Džanković je ove godine odjeknulo scenom zbog ta dva projekta, a u podcastu „Život na srpskom“ otkriva njihovu pozadinu. Saznajemo zašto je „nestala“ posle „Burn/Out“-a, i kako ju je zaintrigirala kafana. Objašnjava zašto je kafana „najbolji srpski doktor“, kako je došla do tajne formule suzovače – rakije od suza, i kako je kreirala svoj „kafanski tarot“.

Već zna šta sprema u budućnosti, a osvrće se i na prošlost, na život u Novom Pazaru i Kraljevu, gde kao ćerke muslimana i pravoslavne hrišćanke, kako kaže, nikad nije osećala pripadnost ni jednoj ni drugoj strani.

Pogledajte još:

Autorka podcasta „Život na srpskom“ je Ana Kalaba.

***

„Život na srpskom“ je lifestyle podcast u kojem novinarka Ana Kalaba razgovara s gostima o malim-velikim stvarima koje čine živote nas običnih smrtnika u zemlji Srbiji, nekad tako specijalnim, nekad tragikomičnim, čak apsurdnim. Ideja je da to bude prostor gde se razbijaju neke predrasude i otvaraju novi vidici. Jeste li dovoljno otvoreni?

Naše podcaste možete slušati i na platformama gugl podcastapple podcastsoundcloud, spotifystitchercastboxdeezer i podcast.rs.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram