„Posle operacije na mozgu i moja umetnost je drugačija“

Podcast 19. nov. 202016:01 > 20. nov. 2020 10:07
Podeli:

Umetnost Vladimira Lalića kritičari opisuju kao "mračnu, bolnu i uznemirujuću", a podcastu "Život na srpskom" saznajemo o životnim iskustvima i iskušenjima koja stoje iza nje. U razgovoru s Anom Kalabom, Lalić nas vodi kroz sećanja koja su oblikovala i njegovu umetnost - priča o strahovima koje je imao kao petogodišnji dečak, o operaciji mozga posle koje je bukvalno ponovo učio da hoda, o raslojavanju i ogoljavanju čoveka, o izlomljenim ogledalima u kojima svako može da se prepozna.

Izložbu „Sedimenti i sentimenti“ Vladimira Lalića do 4. decembra 2020. možete pogledati u Muzeju grada Beograda, a stručno vođenje kroz izložbu uz istoričarku umetnosti Kseniju Marinković i umetnika zakazano je za nedelju, 22. novembar.

Pročitajte još:

„Život na srpskom“ je novi lifestyle podcast u kojem novinarka Ana Kalaba razgovara s gostima o malim-velikim stvarima koje čine živote nas običnih smrtnika u zemlji Srbiji, nekad tako specijalnim, nekad tragikomičnim, čak apsurdnim. Ideja je da to bude prostor gde se razbijaju neke predrasude i otvaraju novi vidici.

Naše podcaste možete slušati i na platformama gugl podcast, apple podcast, soundcloud, spotify, stitcher, castbox, deezer i podcast.rs.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar