Podeli:
Foto: EPA-EFE/SRDJAN SUKI

U Formuli 1 nećemo gledati tradicionalne proslave pobeda na podijumu kada se skraćena sezona nastavi takmičenjem na stazi "Špilberg" u Austriji 5. jula.

Traženo je da se svi pridržavaju striktnih procedura zaštite od koronavirusa, tako da prilikom proslave neće biti čuvenog polivanja šampanjcem između trojice prvoplasiranih vozača.

PROČITAJTE JOŠ:

Direktor Formule 1 Ros Braun je insistirao da će proslave u duhu sa novim zahtevima, biti održate na samoj stazi, u gridu. Za sada je poznato da će prvih osam trka biti održano bez prisustva publike, dok će boksovi svakog tima biti strogo kontrolisani kako bi se sprečilo širenje infekcije.

Takođe je najavljeno da će svo osoblje u timovima biti regularno testirano na koronavirus, a svi će morati da se prodržavaju mere držanja distance.

“Proslava na podijumu neće biti moguća, ali radimo na tome da nešto organizujemo na samaoj stazi posle trke. Jedna od opcija je da se sva vozila mpoređaju na stazi i da vozači stoje ispred njih. Ne možemo da predamo trofej, jer niko ne sme da stoji tako blizu, ali radimo na svemu tome, imamo planove kako da sve to prikažemo na televiziji”, poručio je Braun.

On veruje da će i pored toga takmičenje biti dovoljno uzbudljivo za praćenje.

“Biće svakako različito, ovo su nove norme ponašanja. Koliko će biti ovako? Ne znamo, ali sam siguran da će ovako biti do kraja ove godin”, dodao je Braun.

U Formuli 1 se i dalje nadaju da bi do kraja godine mogli da organizuju između 15 i 18 trka, bez obzira na to što su one u Azerbejdžanu, Singapuru i Japanu otkazane prošlog petka.

I trka za Veliku nagradu Brazila u Sao Paulo je pod upitnikom zbog stanja sa pandemijom koronavirusa u toj zemlji.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar