Podeli
Foto: NOVA S

O formiranju nove vlade i šta je najveće iznenađenje u njoj - Ratko Dmitrović ili Gordana Čomić na čelu novih ministarstava ili Tomislav Momirović u resoru građevinarstva i infrastrukture u emisiji "Među nama" govore Đorđe Vukadinović, uredik časopisa Nova srpska politička misao i novinar Zoran Panović.

Na pitanje da li ga iznenadilo neko ime, Panović je rekao da je bilo nekih nepoznanica, ali ništa spektakualrno i da je   najveće iznenađenje izbor lidera SPS- a Ivice Dačića za predsednika parlamenta.

“Ono što je jedna vrsta scenske fascinacije je priličan broj žena u vladi,  ali je opet bitno da tamo gde su muškarci, tu je struktura koja čini tu neku vrstu armature stare proverene Vučićeve vlasti”, rekao je Panović.

Vukadinović je ukazao da su personalna rešenja manje bitna ili potpuno nebitna i da to može da bude zanimljivo na nivou tabloida ili kladionica.

Prema njemu, mladi Tomislav Momirović je iznenađenje, a što se tiče Ivice Dačića i njegovog pomeranja na mesto za predsednika skupštine to ne može da se smatra degradacijom.

“To je drugo mesto u državi s jedne strane, a s druge jeste sklanjanje iz izvršne vlasti”, rekao je on, dodajući da je i ovo “potkesivanje” SPS na jedno ili dva ministarstva bilo očekivano.

Komentarišući pojavljivanje Dmitrovića i Čomićke u vladi, Vukadinović je istakao da ne postoje dve udaljenije ličnosti na političkoj sceni, ali da su oboje našli mesto u Vučićevom timu.

“Kad u vladi sedi najveći nacionalista i najveći evropejac sa koje pozicije da kritikujes vladu u kojoj oni sede”, napoemnuo je on.

O čemu su još govorili Đorđe Vukadinović i Zoran Panović pogledajte u video prilogu:

Komentari

Vaš komentar