Podeli
Foto: Printscreen; Magdalena Belić

Magdalena Belić, voditeljka podkasta "Nevermajnd" na portalu Nova.rs, rekla je u jutarnjem programu "Probudi se", povodom pucnjave koja se juče desila u TC Ušće, da je teško sve ono što se danas dešava da nas ne vrati u devedesete. Ona je rekla da živimo u takvom društvu u kome su se ovakve stvari uvek dešavale, da sve prolazi mimo nas, ali da možemo da utičemo na to se država bavi nekim stvarima na način na koji u poslednje vreme izostaje.

“Pokušavam da se izmestim  iz globalnog okruženja, iz koga ne možeš da pobegneš, ali možeš da stvoriš mikro svet, što upravo mi pokušamo da učinimo sa ‘Nevermajndom’, da se bavimo lepim stvarima, kao što je muzika, film, književnost…, da pokušamo da živimo u lepšem svetu”, rekla je Belić.

Prvi gost u njenom podkastu bio je Kralj Čačka, a ona kaže da su tada naučili da “bez kralja ne valja”.

“Od Kralja Čačka samo pametne, mudre i lepe stvari može čovek da nauči. On je specifična pojava na našem muzičkom nebu i društveno je angažovan, pošto je on daleko više od samo pesnika i muzičara”, rekla je Belić.

Ona je navela da su do sada ugostili Kralja Čačka i Katarinu Pejak, a u trećem izdanju “Nevermajnda” gostovaće Monika Lang, grafička dizajnerka i ilustratorka.

“Trudimo se da pozovemo ljude koje cenimo i poštujemo i koji su bastion slobode u današnjoj Srbiji”, rekla je Belić.

Komentari

Vaš komentar