Najpoznatiji šaht na svetu turisti i dalje masovno obilaze

Podeli:
merilin monro
Foto: fotog / Tetra Images / Profimedia

Na jugozapadnoj raskrsnici avenije Leksington i 52. ulice u Njujorku smeštena je najpoznatija rešetka podzemne železnice na svetu, a proslavila ju je legendarna Merilin Monro.

Upravo na tom mestu je 15. septembra 1954. godine Merilin zastala u beloj haljini dok je snimala film Sedam godina vernosti. Voz podzemne železnice na liniji broj šest prošao je ispod nje, pa se Merilinki haljina podigla i tako je nastala jedna od najpopularnijih scena u istoriji američke kinematografije, pišu na sajtu Pun kufer.

I to ne bi bilo tako legendarno da mesto i vreme snimanja nisu bili dojavljeni medijima. Pretpostavlja se da se na ulici okupilo između 3.000 i 5.000 ljudi koji su uživo želeli da vide otkrivene noge Merilin Monro.

Pročitajte još:

Štaviše, na aveniji Leksington je bila takva buka da reditelj Bili Vajlder nije mogao da iskoristi snimljeni materijal za film. Scena je ponovljena na holivudskom setu, a fotografije snimljene pred medijima postale su moćno oružje za promociju filma, ali i glavni kadar za filmski plakat.

Među zainteresovanim posmatračima bio je i tadašnji suprug Merilin Monro Džo Dimađio kom se nije svidela ta egzibicija. Par se navodno posvađao iste večeri, a nekoliko nedelja kasnije američka seks-bomba je zatražila razvod.

Njujork se od tada uveliko promenio, ali rešetka podzemne železnice stoji na istom mestu. Ona priziva najveće ljubitelje Merilin Monro da poziraju i slikaju se baš tu.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar